Tennisbanen

Een groot voordeel van TV Loosdrecht is dat we 3 mooie tennisbanen beschikbaar hebben om op te spelen. Je kunt bijna altijd spelen en loopt weinig risico om afgehangen te worden. En dat is wel zo fijn als je net lekker staat te spelen.

Je kunt bij ons spelen op gravel (2 banen) of Canada Tenn (1 baan). Gravel is erg geliefd en komt als ondergrond het meest voor. Bekendste voorbeeld is het Grand Slam toernooi Roland Garros met de prachtige rode banen. Gravel is een mengsel van gemalen puin, zoals baksteen en dakpannen en daardoor is het een relatief zachte laag om op te spelen. Goed voor je knieën, de reactie van de bal is goed voorspelbaar en het is voor zowel de startende als de toptennisser een ideale ondergrond. Gravel heeft ook nadelen. Zo is het vatbaarder voor regen (bij veel regen komen er sneller plassen en kan er niet gespeeld worden) en is het in de wintermaanden niet bespeelbaar. In het begin van het seizoen kan de zachte steensoort nog zorgen voor onregelmatigheden in de baan, maar dat is door intensief gebruik vaak snel over.

Canada Tenn is na gravel in Nederland de hoogst gewaardeerde ondergrond door tennissers. Canada Tenn lijkt erg op gravel. Het is ook een gemalen steensoort, alleen iets harder. En goed herkenbaar door de grijs/groene kleur. Deze ondergrond is iets beter bestand tegen weersinvloeden waardoor je er langer in het jaar op kunt spelen. Een ander verschil met gravel is dat Canada Tenn vaak wat droger is waardoor er op mooie dagen vaker gesproeid moet worden.

Steeds meer verenigingen stappen over op alternatieve baansoorten zoals kunstgras. Bij TV Loosdrecht houden we echter vast aan deze ondergronden, om de TVL leden de fijne tennisbeleving te geven. Ben je benieuwd naar deze beleving? Je bent van harte welkom om te komen proberen. Een introductieuurtje is zo gepland en onze trainers kunnen je snel wegwijs maken op de baan.

Wilt u lid worden?
Neem direct contact op
© 2024 Tennisvereniging Loosdrecht