Tennisbanen

Een groot voordeel van TV Loosdrecht is dat we 3 mooie tennisbanen beschikbaar hebben om op te spelen. Je kunt bijna altijd spelen en loopt weinig risico om afgehangen te worden. En dat is wel zo fijn als je net lekker staat te spelen.

Je kunt bij ons spelen op gewone gravel of (binnenkort) Gravel Premium Plus. Gravel is erg geliefd en komt als ondergrond het meest voor. Bekendste voorbeeld is het Grand Slam toernooi Roland Garros met de prachtige rode banen. Gravel is een mengsel van gemalen puin, zoals baksteen en dakpannen en daardoor is het een relatief zachte laag om op te spelen. Goed voor je knieën, de reactie van de bal is goed voorspelbaar en het is voor zowel de startende als de toptennisser een ideale ondergrond. Gravel heeft ook nadelen. Zo is het vatbaarder voor regen (bij veel regen komen er sneller plassen en kan er niet gespeeld worden) en is het in de wintermaanden niet bespeelbaar. In het begin van het seizoen kan de zachte steensoort nog zorgen voor onregelmatigheden in de baan, maar dat is door intensief gebruik vaak snel over.

Gravel Premium Plus is een baansoort die onder afschot wordt aangelegd. Het mengsel bestaat voornamelijk uit gemalen dakpan. De Gravel Plus Premium banen zijn beter dan traditionele tennisbanen door een andere wijze van afvier van regenwater en een andere samenstelling van het gravel.
Bij traditionele gravelbanen wordt hemelwater via de toplaag naar beneden afgevoerd. Bij een Gravel Plus Premium baan wordt 95% van het regenwater op de baan afgevoerd door deze onder een zeer flauwe helling (onder afschot) te bouwen. Het regenwater wordt aan de zijkant van de baan opgevangen in een lijngoot en aangesloten op een watergang of riolering. Om de afvoer van regenwater over het oppervlak mogelijk te maken is de samenstelling van de gravellaag aangepast. Aan het oppervlak bevinden bevinden zich echter in tegenstelling tot alle andere alternatieve tennisconstructies losse graveldeeltjes waardoor het perfecte glij-eigenschappen bezit.

Bij TV Loosdrecht geven we zo de tennissers een fijne tennisbeleving. Ben je benieuwd naar deze beleving? Je bent van harte welkom om te komen proberen. Een introductieuurtje is zo gepland en onze trainer kan je snel wegwijs maken op de baan.

Wilt u lid worden?
Neem direct contact op
© 2024 Tennisvereniging Loosdrecht