Home > Obligatieplan TV Loosdrecht

Obligatieplan TV Loosdrecht

'help TVL het clubgebouw te vernieuwen'

Om de renovatie van ons clubgebouw en de vernieuwing en verduurzaming van ons tenniscomplex te financieren geven we een obligatielening uit. Samen met 6 nieuwe padelbanen helpt dit de club naar een gezonde toekomst. Een obligatieplan is voor de club voordeliger dan het alternatief: een banklening. Als deelnemer steun je de club door tijdelijk je geld uit te lenen. Uiteraard krijg je het gewoon weer terug met een mooi rendement.

De Clubliefde Obligatie en de Rendement Obligatie
Deelnemers kunnen kiezen uit twee obligaties: de Clubliefde en de Rendement Obligatie. Alle obligaties kennen een rente van 5% en annuïtaire aflossing over 10 jaar. Bij de Rendement Obligatie is de looptijd 12 jaar en de eerste 2 jaar aflossingsvrij. Bij de Clubliefde Obligatie is de looptijd 10 jaar en wordt de obligatie gecombineerd met een fiscaal aftrekbare schenking* waardoor je minder rendement overhoudt, maar wel de club extra ondersteunt. Voor we beide vormen toelichten met een rekenvoorbeeld, gefet onderstaand filmpje de werking weer van de obligatieconstructie.

Inschrijven voor het TVL Obligatieplan

Rekenvoorbeeld Clubliefde Obligatie
U verstrekt een lening van € 500,- en ontvangt 10 jaar lang jaarlijks € 64,75 aan rente en aflossing. U schenkt jaarlijks € 10,- en deze schenking wordt verrekend met de rente en aflossing waardoor u jaarlijks € 54,75 van de club ontvangt. Over de gehele looptijd is dit € 547,50. Daarnaast ontvangt u, vanwege de periodieke gift, jaarlijks € 4,- belastingvoordeel. Aan het eind van de looptijd heeft u € 547,50 van de club en € 40,-  belastingvoordeel* ontvangen en uw inleg van € 500,-  volledig terug met een mooi gemiddeld rendement van 3%. Dankzij de jaarlijkse periodieke gift bespaart de club per obligatie € 131,82 en indien op deze manier € 100.000,- wordt geleend bespaart de club € 26.363,- ten opzichte van een lening bij de bank tegen 6% rente. Een enorm bedrag.

Rekenvoorbeeld Rendement Obligatie
De Rendement Obligatie is een recht-toe-recht-aan obligatie.
U verstrekt een lening van € 500,- en ontvangt de eerste 2 jaar alleen € 25,- rente per jaar en vervolgens 10 jaar lang jaarlijks € 64,75 aan rente en aflossing. Over de gehele looptijd ontvangt u derhalve € 747,50. De club bespaart per obligatie € 31,82 en indien op deze manier € 100.000,- wordt geleend bespaart de club € 6.363,- ten opzichte van een lening bij de bank tegen 6% rente. Een aanzienlijk bedrag.

       Meer informatie Veelgestelde vragen

        Inschrijven voor het TVL Obligatieplan

 

 

Wilt u lid worden?
Neem direct contact op
© 2024 Tennisvereniging Loosdrecht