Inzet vrijwilligers
Onze vereniging kan alleen goed draaien met voldoende inzet van leden. Ieder lid ieder lid vult per seizoen 2 dagdelen in met verschillende werkzaamheden.
Er zijn 3 keuzes qua werkzaamheden:
Keuze 1 - Kantinewerkzaamheden zoals:
> Schoonmaken keuken en bar, zoals de kasten, schaaltjes, aanrecht, bar, glazen en glazenplanken etc.
> Zemen van de ramen
> Schoonmaken van het terras
> Schoonmaken van de stoelen en tafels op het terras
> Bardiensten draaien tijdens competitiedagen
> Bardiensten draaien bij verhuur van de kantine
Keuze 2 - Groenwerkzaamheden zoals:
> Bestrijden van onkruid op de banen met rugspuit/gieter (met o.a. ijzersulfaat, azijn, middel tegen algen)
> Plaatsen in voorjaar en verwijderen in het najaar van stoelen en tafels voor het terras
> Bladvrij maken van de banen, terras en omgeving van ons clubhuis
> Schuren en schilderen van de voor- en achterdeur
> Knippen van de hagen
> Vrij snoeien van de paden
> Pleksgewijs schoffelen van onkruid
Keuze 3 - Baanwerkzaamheden zoals:
> Repareren van kleine technische werken bijv. repareren sleepnetten enz.
> Meehelpen met het vlakken van de banen met gravel en/of Canada Tenn
Hoe op te geven?
Je kunt je keuze doorgeven aan Hans Molenaar. Alle leden worden ook benaderd om de keuze te besporeken.
Goed te weten over een bardienst
- Als je bardienst hebt dan doe je dit meestal voor 2 uur.
- Heb je in de ochtend bardienst, controleer dan of de tafels nog op de juiste (corona) afstand staan. Zet ze anders even goed. Neem altijd alle tafels af met de desinfectiespray. Dit geldt natuurlijk voor binnen en buiten.
- Zet ook alvast de afwasmachine aan zodat het water kan opwarmen. Je doet de stop onderin de afwasmachine en hierbij doe je een klein kopje waspoeder. Het duurt ongeveer een half uur voordat de machine klaar is voor gebruik.
- De koffiemachine dient 1x doorgespoeld te worden. Dit doe je dmv een maatbeker die achter het koffiezetapparaat staat, onder de machine te zetten in het midden. Je drukt op de middelste knop en houdt deze vast. Dan denk je dat hij klaar is maar dan houdt je de knop nog steeds ingedrukt tot hij helemaal stopt. Dan is de machine weer klaar voor een vers kopje koffie e.d.
- De bar afnemen met natte doek en desinfectiespray en de spullen zoals notitieblokken en pennen bij de betaalautomaat in het hoekje weer op de plaats leggen.
- Hierna de planten in het clubhuis graag water geven.
- De voorraad aanvullen in de ijskasten met limonades, bier en wijn. Is er iets niet meer op voorraad, dan graag een briefje bij de betaalautomaat leggen zodat Herman dit kan bestellen.
Zo kunnen we ons clubhuis netjes op orde houden. Veel succes met de bardiensten!
Voor vragen en/of opmerkingen over de bardient kun je terecht bij Herman Machielse.